Ajax pakt eerste cup in fabelachtige wedstrijd


Ajax heeft woensdagmiddag waarschijnlijk een van de raarste wedstrijden gespeeld uit de meer dan 100-jarige geschiedenis van de club. De waarschijnlijk toekomstige landskampioen trad op de speelweide van attractiepark De Efteling aan tegen FC Sprookjebos, het voetbalteam van het park. Na een merkwaardig duel won de Amsterdamse voetbalclub uiteindelijk de Pardoes Cup.

Al bij het betreden van het veld schieten Nigel de Jong en Rafael van der Vaart in de lach. Daar is ook alle reden voor: FC Sprookjesbos heeft Roodkapje op doel staan en de Wolf van de Zeven Geitjes in de spits. Tijdens het twee keer een kwartier durende duel gebeuren de vreemdste dingen. Er staan constant teveel sprookjesfiguren in het Efteling-Elftal en de scheidsrechter is duidelijk partijdig: hij scoort voor FC Sprookjesbos.

Voor het publiek dat massaal naar het duel is gekomen is na tien minuten spelen allang niet meer duidelijk hoeveel het staat. Daar wordt gegild om een handtekening van Van der Vaart of Koeman. De Ajax-trainer bekijkt het vanaf de bank met een ontspannen glimlach. "Het is een dagje uit voor ons. En iedereen vindt het leuk. Of ik wat opgestoken heb van deze wedstrijd? Niet echt. En echte talenten lopen er ook niet rond. Grietje is niets voor ons elftal."

Ook de spelers vermaken zich prima. Victor Sikora helpt Oma over de boarding en Yakubu doet met een grote glimlach een poging om Doornroosje - die in slaap gevallen is - te wekken: dat lukt niet. Alleen de prins kan haar wakker kussen.

Ook Rafael van der Vaart heeft grote lol in het hele spel. "Je weet dat het een geintje is, maar uiteindelijk wilde ik wel winnen. Het was nog niet makkelijk om hier dit elftal te verslaan. Voor komend seizoen in de Champions League moeten we nog veel oefenen," aldus de Ajax-aanvoerder.

Roodkiepje was een maatje te groot voor Van der Vaart

Een gedetailleerd en uiterst vermakelijk verslag van de wedstrijd, die bij nader inzien toch op toverachtige wijze gewonnen blijkt te zijn door FC Sprookjesbos met 15-0, is hier te vinden.


Telegraaf.nl, 14 april 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!