Ferguson ontploft: Beckham gewond


Engeland heeft zich dinsdag massaal gestort op het incident tussen Manchester United-manager Sir Alex Ferguson en sterspeler David Beckham.

Ferguson verklaarde dinsdag dat er 'geen problemen' waren als gevolg van het incident. De oefenmeester gaf toe wild tegen een schoen getrapt te hebben, maar benadrukte dat er geen opzet in het spel was. "De schoen raakte David bij toeval. Als ik nog honderd keer zou proberen de schoen te raken, zou me dat niet eens lukken. Anders zou ik mijn voetballoopbaan wel wat later beŽindigd hebben."

Een woedende Ferguson verloor zaterdag direct na afloop van het kansloos verloren FA Cup-duel met Arsenal (0-2) zijn zelfbeheersing. De oefenmeester stormde de kleedkamer van zijn ploeg binnen en haalde vol uit tegen een voetbalschoen, die via een muur net boven het linkeroog van David Beckham belandde. De wond moest ter plekke worden gehecht.

Berichten in de dinsdagkranten melden dat Beckham woedend gereageerd zou hebben op de actie van Ferguson en zijn trainer in de kleedkamer zelfs te lijf wilde gaan. Naar verluidt konden de twee ternauwernood uit elkaar worden gehouden. Volgens The Sun wist Beckham nog net de leren jas van Ferguson te raken.

"Wat er in de kleedkamer gebeurt, gaat niemand wat aan. Ik ben niet van plan het vertrouwen van mijn spelers te schaden door daarover te spreken," zo reageerde Ferguson op de talrijke geruchten.

De dag na het incident was Beckham met pleisters boven het linkeroog te zien. Volgens de Britse tabloits had hij hiervoor expres zijn haar naar achteren gekamd, zodat iederen kon zien hoe ernstig zijn coach hem wel niet verwond had. Hij zou hiermee wraak willen nemen voor het feit dat Ferguson slechts een half excuus gemompeld had.

Het is de eerste keer dat de heetgebakerde Ferguson tijdens een woede-uitbarsting een speler verwondt. Als trainer van Aberdeen smeet hij wel eens theekopjes naar spelers en een frisdrankfles op de vloer kapot.

Beckham gekwetst

Madame Tussaud's in Hongkong reageerde ludiek op het incident. Het wassen beeld van 'Becks' daar kreeg ook een pleistertje boven het linkeroog.


o.a. Algemeen Dagblad, 18 februari 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!