Engeland vreest komst "Grote Tieten"


De Britse Jockey Club is verontrust over de komst van een Frans renpaard genaamd "Big Tits" ("Grote Tieten") naar het eiland. De vrees bestaat dat men de naam niet zal kunnen veranderen.

De drie jaar oude merrie werkte vorige maand haar eerste race af in Parijs, waar ze eindigde als negende van de twaalf deelnemers. Naar verwachting zal ze binnenkort ook bij buitenlandse races aan de start verschijnen.

Woordvoerder van de Jockey Club, John Maxse, liet weten dat als de Franse autoriteiten de naam al goedgekeurd hadden, zij er niets meer aan kunnen doen. Voor Britse paarden staat Weatherbys, opgezadeld met de registratie van paarden, dergelijke namen niet toe. Zo zijn scheldwoorden en aanstootgevende namen out of the question.

Elie Lellouche, trainer van Big Tits, legt uit: "Tijdens een etentje met de familie moesten we een naam verzinnen. Mijn zoon kwam met 'Gros Nichons', maar dat zou de Franse Galop niet geaccepteerd hebben. Dus werd het de Engelse equivalent."

Renbaandeskundige John McCririck kan er de humor wel van inzien: "Ik zou weddenschappen op haar zeker accepteren. Stel je eens voor wat een lol het publiek en de bookies zouden hebben. Big Tits zou het meest succesvolle paard uit de wedgeschiedenis worden."


Ananova, 9 juli 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!