Cipollini weer door 't lint


Wereldkampioen Mario Cipollini vond het gistermiddag in de finale van Gent-Wevelgem welletjes. Hij was net het slachtoffer geworden van een valpartij waardoor hij uit de spits van de wedstrijd wegviel. Daarna werd hij geconfronteerd met niet wachtende ploegmaten. Toen sloegen de stoppen door.

Cipollini reed naast zijn ploegleidersauto toen één van de tijdwaarnemers op zijn motor wilde passeren. Het getoeter van de motard werkt zo op zijn zenuwen, dat Il Magnifico zich niet bedacht en zijn twee drinkbussen naar de man smeet.

Die daad kwam hem na de race op uitsluiting en een boete van 200 Zwitserse franken te staan. Cipollini's naam verscheen derhalve niet in de uitslag.

"Ik was niet op mijn best vandaag," erkende de Italiaan later. "Ik hoopte op meer steun van mijn teammaten, zowel in de beklimming van de Kemmelberg als na mijn val. Die twee bleken echter gewoon te zijn doorgereden. Toen die man op zijn motor claxonnerend voorbij kwam, kon ik me niet meer inhouden," aldus Cipollini. om wiens gedrag geregeld iets is te doen.

In 1994 smeet hij zijn fiets door de voorruit van Giro-directeur Castellano, omdat die zijn wagen na de massasprint midden op de weg had geparkeerd. Drie jaar later was het opnieuw raak: deze keer sloeg hij Kirsipuu in Parijs-Nice op zijn gezicht na een mislukte sprint. In 2000 moest de Spanjaard Cerezo het ontgelden, omdat die hem in een massale aankomst tijdens de Vuelta had lastig gevallen. Die laatste actie leverde Cipollini een maand schorsing op.

Zoefff

Voorbijvliegend bidonnetje van Cipollini


AD.nl, 10 april 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!