Grootmoedig Groningen helpt arme amateurs


FC Groningen heeft het te doen met amateurclub WHC. Vorige week kwam er een triest einde aan het bekeravontuur van de zaterdagamateurs omdat burgemeester Zielhuis van Wezep het thuisduel van WHC met FC Groningen verbood, en de KNVB vervolgens besloot om de profs als reglementaire winnaar uit te roepen.

De burgemeester moest de wedstrijd verbieden omdat er rellen dreigden met aanhangers van FC Groningen en enkele andere clubs. De eredivisieclub had nog voorgesteld om de wedstrijd in het Oosterpark te laten verspelen, maar het KNVB-reglement verhinderde dat.

Ook burgemeester Zielhuis baalt. Hij heeft in een schrijven aan de supportersvereniging van FC Groningen laten weten dat deze aanhangers geen blaam treft; het waren fans van enkele andere clubs die hem tot de drastische maatregelen dwongen.

Zowel FC Groningen als WHC was niet blij met annuleren van het bekerduel. Met name voor de amateurs is het een trieste zaak: weg recette en weg sportief hoogtepunt. FC Groningen besloot daarop de amateurs van WHC uit te nodigen voor een nog te bepalen wedstrijd, omdat beide clubs de laatste weken "uitermate goed hadden samengewerkt".


VI.nl, 30 september 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!