Perugia heeft een vrouw gevonden!


Luciano Gaucci, de eigenzinnige voorzitter van Perugia, kan zijn geluk niet op: er is een vrouw gevonden. Niet voor hemzelf, maar voor zijn team. Zijn mannenteam, wel te verstaan.

Eind juli kondigde Gaucci zijn onconventionele plan al aan, maar toen namen nog weinigen hem serieus. Ook toen begin september de naam van Hanna Ljungberg de ronde begon te doen, geloofden nog weinigen erin, inclusief Ljungberg zelf: "Waar hebben ze een vrouwelijke speler voor nodig? Ik wacht wel af. Maar als ze mij willen contracteren is dat een grote eer."

Maar nu schijnt de kogel dan toch echt door de kerk te zijn: na de winterstop zal Ljungberg in de Serie A te bewonderen zijn. Hoewel de 25-jarige Zweedse niet de fysiek grote afmetingen heeft waar Gaucci in eerste instantie naar op zoek was, geldt ze in het vrouwenvoetbal wel als een 'grote'. Ze heeft 95 interlands achter haar naam, waarin ze 51 keer scoorde. Sommige 'kenners' beschouwen haar als de beste speelster van dit moment.

Luciano Gaucci wil dan ook niets meer van grote afmetingen weten: "Voetbal gaat niet alleen over fysieke kracht, maar ook over vaardigheid. Ik zie niet in waarom een vrouw niet zou mogen meedoen. Het is in ieder geval niet tegen de regels."

Hanna is inderdaad "Het Zusje Van"

Wij vragen ons dan meteen af: gaat zij ook met de mannen douchen?


Ananova, 29 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!