Omstreden strafschop blijkt originele heupworp


De strafschop waarmee Real Madrid zich in blessuretijd naast concurrent Valencia werkte, houdt de gemoederen twee dagen later nog altijd bezig in Spanje. Tot nog toe leek Real Madrid alleen te staan door te verklaren dat de omstreden beslissing van scheidsrechter Tristante Oliva de terechte en reglementair gezien de enige juiste was.

Toch kunnen de koploper van de Primera División en de felbekritiseerde arbiter inmiddels op steun rekenen van experts op het gebied van worpen, vegen en zwaaien. De voorzitter van de Spaanse judobond en twee zwarte-band-judoka's zijn eensluidend in hun oordeel: "Dit was een terechte strafschop."

De actie van Valencia-verdediger Carlos Marchena op Raúl is namelijk een schoolvoorbeeld van een goed uitgevoerde ushiro nage. "Marchena blokkeert met behulp van zijn elleboog Raúl's schouder en nek. Vervolgens zet hij zijn heup en zijn voet in en werpt hij hem achterover. Blokkeren, uit het evenwicht brengen en laten vallen. Dus een terechte penalty," aldus de twee judoka's tegenover AS.

Die twee judoka's waren zeker Real-fans?

De ushiro nage-techniek.
We moeten toegeven: die strafschop van Raúl leek hier inderdaad precies op! (ahum)

Naschrift 2 april 2004: Zes weken later waren de supporters van Valencia nog steeds niet over het hun aangedane 'onrecht' heen. Scheidsrechter Pedro Tristante Oliva is voor de rechter gedaagd wegens het geven van de dubieuze strafschop aan Real Madrid. Een advocaat heeft volgens het blad 'As' de aanklacht tegen de arbiter ingediend namens 120 leden van Valencia. Ze eisen van de rechter wegens 'het toebrengen van morele schade' een vergoeding van 1 euro per persoon.


VI.nl, 17 februari 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!