Roemenen gooien massaal tv het raam uit


Nadat het Roemeense nationale elftal afgelopen woensdag uitgeschakeld werd voor het EK volgend jaar in Portugal, hebben meerdere voetbal-fans hun tv het raam uitgegooid, heeft de Roemeense politie laten weten.

Nadat het laatste fluitsignaal in de kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken (2-2) geklonken had, werden dienstdoende agenten opgeschrikt door het geluid van kleine ontploffingen her en der in de stad. Onderzoek wees uit dat sommige fans uit frustratie hun tv met kabel en al uit de muur getrokken hadden en zich via het raam ontdaan hadden van het toestel.

Eťn van hen, Marian Mire genaamd, verklaarde dat hij niet kon leven met de beslissingen van de Zwitserse scheidsrechter Urs Meier, die zijn team van een zekere overwinning afgehouden had. De doelpunten van Denemarken kwamen tot stand via een discutabele strafschop en een treffer vijf minuten in blessuretijd, die naar Roemeense smaak volstrekt onterecht was. Bij 2-1 zou RoemeniŽ zich geplaatst hebben, terwijl ze nu vrijwel zeker kansloos als derde zullen eindigen.
"Ik kan dit gewoon niet aan," jammerde Mire. "Mijn land is een geweldige kans ontnomen. Vaarwel EK. Vaarwel televisie, ook. Ik zal nooit meer naar het nationale elftal kijken."

Mire was niet de enige, ook de rest van RoemeniŽ staat op z'n achterste benen. De heksen in het land hebben direct de handen ineengeslagen om Meier te straffen. Moeder Maria uit Ploiesti: "Hij heeft ons bestolen. Ik heb enkele andere heksen gebeld en we gaan proberen om hem problemen te bezorgen en hem uit z'n functie te laten ontslaan."

Een Roemeense advocaat zal van de regering eisen om de ongelukkige scheidsrechter voortaan tot 'persona non grata' te verklaren: "Als onze regering om haar volk geeft, zullen ze ervoor moeten zorgen dat deze man nooit meer een voet op Roemeense bodem zet. Hij heeft ons allemaal vernederd."

Misschien verandert ie wel in een kikker binnenkort

Nu lacht Urs Meier nog, maar als hij eens wist wat 'm allemaal boven het hoofd hangt!


Ananova, 12 september 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!