Rugbybond niet wars van SARS


Wat zou de sportwereld toch zijn zonder de mensen van de Nederlandse rugbybond? Toen er vorige week in Hongkong een gaatje viel in het deelnemersveld van een toernooi, wist topsportco÷rdinator Cyril Breinburg niet hoe snel hij een paar jongens moest optrommelen.

Toeschouwers van de rugby-wedstrijden in Hongkong namen voorzorgsmaatregelen tegen besmetting door SARS.

Zonder met de echte bondscoach te overleggen benoemde hij zichzelf tot keuzeheer - dit was zijn kans - riep wat rugbyers naar Schiphol en reisde spoorslags af. Dat het Aziatische land het epicentrum van het SARS-virus is en dat landen juist daarom hadden afgezegd, deerde hem als echte topsportman natuurlijk niet. "Iemand moet het doen," zei hij.
"Hongkong gevaarlijk? Dat verzinnen jullie," sprak bondsdirecteur Van Ommeren nog, terwijl teammanager Beekman uit het juiste hout gesneden bleek door te melden: "Ach, we komen voor de wedstrijden."

In Hongkong vroeg de Nederlandse delegatie zich nog wel even af waarom al die toeschouwers toch met die mondkapjes op liepen. Dat mocht de pret niet drukken. Na een onnavolgbare nederlagenreeks (12-40, 7-41 en een overtuigende 0-50) keerden ze vijf dagen later opgetogen terug.

Op Schiphol stapten ze doodgemoedereerd uit het vliegtuig, kusten hun geliefden en gingen opgewekt huiswaarts. En wat doet de rugbybond een paar dagen later? Die geeft de internationals een speelverbod van 10 dagen voor de Nederlandse competitie vanwege SARS-gevaar!

See no evil, hear no evil

Toeschouwers van de rugby-wedstrijden in Hongkong. De Nederlandse rugbybond vond het allemaal wel gezellig


AD.nl, 8 april 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!