SporTHumoR/Moerstaal-Ring©
ring

SporTHumoR/Moerstaal-Ring|

Welkom! Hier vind je de uitleg hoe je mee kunt doen aan de SporTHumoR/Moerstaal-Ring, een webring van leuke en interessante Nederlandse sites, met als doel meer aandacht van bezoekers en zoekmachines.

Meedoen aan de Ring is gratis!


Voorwaarden voor deelname aan de SporTHumoR/Moerstaal-Ring©

Iedereen is welkom, behalve sites die 'getuigen van slechte smaak' of 100% commerciŽle sites zoals ringtones e.d. Het enige wat je moet doen is de Ring-pagina ("SMR.html") aan je site toevoegen, met een linkje ernaartoe vanaf je indexpagina. Je linkt dus niet naar een andere site, maar naar de SMR.html-pagina op je eigen site.

Dat doe je eenvoudig door naar de Ring-pagina te gaan en in de linkerbovenhoek van je scherm op "Bestand" te klikken, dan "Opslaan als..." te kiezen, dan "SMR.html" in te tikken en dan op "Opslaan" klikken. Vervolgens upload je die SMR.html-pagina samen met je aangepaste indexpagina vanaf je harde schijf naar je site.

Het linkje vanaf je indexpagina mag zichtbaar of onzichtbaar zijn. Zichtbaar kun je doen via een plaatje of via een tekstlink zoals deze:
<a href="SMR.html">SporTHumoR/Moerstaal-Ring</a>
Onzichtbaar kan zo:
<a href="SMR.html"><img src="http://www.sporthumor.nl/SMR/xlr.gif" border="0" /></a>
Zet geen maten bij het onzichtbare plaatje (bv. width="1" height="1").

1 x per jaar updaten alle deelnemers hun SMR.html-pagina, dus nieuwe deelnemers moeten soms even wachten voordat ze effect zien. Om te voorkomen dat we door de zoekmachines als linkfarm betiteld worden, houden we de ring binnen startpagina-achtige proporties en gaan we verder met een nieuwe ring als er rond de 200 deelnemers zijn. Het kan dus zijn dat je niet op deze, maar op een volgende ring terecht komt. We zorgen ervoor dat er op iedere ring altijd minimaal 50 links staan.

Nieuwe sites die mee willen doen, moeten de SMR.html-pagina al op hun site geplaatst hebben. Vermeld bij het aanmelden de precieze URL's van je indexpagina (waar de link naar de SMR.html-pagina dus op staat) en die van je SMR.html-pagina. Zo kunnen wij het makkelijk controleren. Vermeld ook onder welke naam je je site op de ring wilt hebben (zorg ervoor dat hier een trefwoord in zit waarmee je gevonden wilt worden op Google!) en in welke categorie je wilt. Aanmelden kan hier.

Als je je aangemeld hebt, ontvang je van ons de ring-pagina waar jouw link op staat. Als dit niet de SMR.html maar een volgende ring is, moet je het linkje vanaf je indexpagina nog even aanpassen. Vervolgens upload je beide pagina's naar je site. De laatste versie van iedere ring is altijd te vinden op SporTHumoR, dus voor de SMR.html is dat www.sporthumor.nl/SMR.html.

Werkt dit systeem?

En of het werkt! Wie deelneemt aan de ring, neemt een flinke voorsprong op zijn concurrenten. Kijk op Google bijvoorbeeld maar eens onder 'puzzel'. Er zijn meer dan 1,5 miljoen webpagina's met het woord puzzel, en onze deelnemer Peter (home.wanadoo.nl/petervb/) staat in de top 10. Of typ 'Robbie Williams' eens in. Meer dan een half miljoen Nederlandse webpagina's en onze deelneemster Tamara (robbiewilliams.cjb.cc) staat in de top 10 (top 30 wereldwijd, van meer dan 5 miljoen pagina's). Of zoek eens onder 'gedichten'. Bijna 2 miljoen pagina's en onze Rotterdamse deelnemer Ton (www.gedichtenparadijs.nl) staat steevast in de top 10.

Heeft Google hier geen problemen mee?

Nee. Google is ervan op de hoogte, en vindt het ok. In tegenstelling tot allerlei SPAM-technieken waarmee sommige webmasters hun site hoger op de zoekmachines proberen te krijgen, is de ring gewoon een open en eerlijk systeem waar niets geheim aan is. Het is ook niet alleen bedoeld voor Google, maar ook als startpagina van leuke en interessante sites en homepages van andere Nederlandse internetliefhebbers, waar je eens rustig rond kunt snuffelen. De kracht ligt hem in de samenwerking. Waar veel webmasters het na het zoeken van een handjevol linkpartners genoeg vinden, houdt de ring pas op als er 200 deelnemers gevonden zijn. En dat tikt aan op Google!

Tot slot nog for the record: de maker van de Ring is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deelnemende sites en kan nieuw aangemelde sites zonder opgaaf van reden weigeren.

© SporTHumoR 2005