Over Schuster, het scorebord en een 'klotedwerg'De wedstrijd tussen Levante en Albacete (1-1) deed zaterdag en daarna veel stof opwaaien. Levante-coach Bernd Schuster hield een schorsing over aan het tumultueuze duel omdat hij scheidsrechter Carlos Megía Dávila bekritiseerde en ook de vierde man zou hebben beledigd. Waardoor hij vanwege een schorsing niet op de bank mag zitten in de uitwedstrijd tegen zijn oude club Barcelona.

De aanleiding voor alle commotie was het doelpunt dat Levante na ruim een uur spelen dacht te hebben gemaakt. Reggi werkte de bal over de lijn, zo bleek uit de beelden, maar Megía Dávila en zijn assistent oordeelden van niet. Alles met een Levante-hart protesteerde hevig, inclusief degene die het scorebord bediende. Op het digitale scorebord liet hij de boodschap "Het doelpunt van Reggi was een doelpunt!" verschijnen.

Schuster liet zijn ongenoegen blijken door te applaudisseren voor het arbitrale trio en nadat hij was weggestuurd de vierde official vanaf de tribune nog uit te maken voor "klotedwerg". De scorebord-menner kwam er zonder straf vanaf, omdat niemand aangifte deed van zijn opruiende actie.

Der Schusti

Het schijnt dat Schuster die klotedwerg na afloop het stadion uit geschopt heeft


VI.nl, 21 december 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!