Les Amey wint goud in de leeftijdsgroep 101-104


Je bent nooit te oud om nog een loopbaan in de atletiek te beginnen. De Australische atleet Les Amey is met een persoonlijk record van 59 seconden op de 100 meter zelfs de grote favoriet bij de WK voor veteranen die woensdag in Brisbane zijn begonnen. Hij heeft in de leeftijdsgroep 101-104 jaar dan ook geen concurrenten.

Amey dacht er 100 jaar over na voordat hij zich tot de wedstrijdatletiek bekeerde. Hij debuteerde vorig jaar bij nationale wedstrijden en staat nu met nog 6000 andere gepensioneerden aan de start bij de wereldkampioenschappen.

"Ik zie er heel erg naar uit. Het houdt me verschrikkelijk bezig een wedstrijd te lopen op een WK voordat ik doodga," zei de 101-jarige 'sprinter' in het dagblad The Australian.

Eerst oud worden en dan en dan goud zien om gelukkig te kunnen sterven. Amey riep alle ouden van dagen op iets aan lichaamsbeweging te doen.
"Er zijn genoeg mensen van mijn leeftijd, maar die zijn niet meer actief. Ik voel me prima. Wandelen houdt me jong en de benen geolied."

De bejaarde atleet is behalve op de 100 ook thuis op de 1500 meter; toptijd zo'n 16 minuten. Amey vertelde dat hij dagelijks twee kilometer traint rond zijn huis in Melbourne, met een tempo van iets minder dan 2,5 km/uur.
"Het valt me wel op dat veel mensen me inhalen als ik met normale snelheid wandel. Nou en?"


Algemeen Dagblad, 6 juli 2001

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!