Beckham ontdekt schrijffout...op zijn arm


David Beckham, prominent speler van het Engelse nationale elftal, heeft de naam van zijn geliefde Posh Spice op zijn arm laten tatoeŽren. In het Indiase Hindi, dacht hij.
De Britse krant The Guardian schrijft dat Beckham's hoofd zo rood werd als zijn Manchester United-shirt toen hij ontdekte dat de ingeschakelde tatoeŽerder de naam van zijn echtgenote gespeld had als Vihctoria in plaats van Victoria.

Agenten die Beckhams zakelijke belangen buiten het voetbal behartigen, reageerden geŽrgerd en hielden vol dat de naam correct was gespeld. Een van hen stelde zelfs dat het woord niet in Hindi was geschreven maar in het hindu. De man liet zich zelfs niet uit het veld slaan toen hem werd verteld dat er helemaal geen taal hindu bestaat, maar dat het de omschrijving is van de honderden miljoen aanhangers van het hinduÔsme.

Volgens Pademesh Gupta, uitgever van een magazine in Hindi, is de naam Victoria erg bekend in India wegens de voormalige Britse koningin Victoria. Waarschijnlijk heeft een Engelsman de tatoeage aangebracht, aldus Gupta.

Beckham had al twee tatoeages: de naam van zijn zoon Brooklyn in Gothische letters op zijn onderrug en een wraakengel op zijn nek en schouders.


Telegraaf, 28 november 2000

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!