Kickbokser Kiatbusaba verliest en stopt...als man


2 berichtjes over Parinya Kiatbusaba, Thailand's travestiete kickbokser:

"Parinya Kiatbusaba wil donderdag tijdens zijn gevecht tegen de kampioen van Japan een beha dragen. De travestiete kickbokser, die zich binnenkort wil laten ombouwen, denkt anders te veel last te hebben van zijn boezem, die door het gebruik van vrouwelijke hormonen de laatste maanden in omvang is toegenomen.

De twintigjarige Kiatbusaba baarde al vaker opzien in de ruige kickbokswereld. Zo vocht hij al eens een wedstrijd in zijn ondergoed en doet hij er alles aan zo vrouwelijk mogelijk door het leven te gaan.
Kiatbusaba, tijdens dertig gevechten nog ongeslagen, is in Thailand ook een zangcarriëre gestart. De Thaise travestiet, die in Tokio tegen de Japanse kampioen Doi Hiroyuki moet vechten, heeft nog geen toestemming gekregen om met de beha in de ring te stappen."

Een paar dagen later:

"Thailands travestiete kickbokser Parinya Kiatbusaba verloor gisteren in de derde ronde van de Japanner Hiroyuki Doi. Het was meteen Kiatbusaba's laatste gevecht als man; de vrouwelijk ogende kickbokser heeft aangekondigd een sekse-operatie te willen ondergaan en als vrouw in de ring terug zullen te keren."

Naschrift 28-8-'04: Parinya Kiatbusaba heeft haar geslachtsverandering nu een paar jaar achter de rug en is nog steeds actief in de vechtsport, maar nu als vrouw. Toevallig zagen we onlangs een documentaire over het in Thailand veel voorkomende verschijnsel transsexualiteit op National Geographic Channel, waarin zij ook voorkwam. Ze keerde met de cameraploeg terug naar haar geboortedorp dat ze ooit als man verliet. Er werden hier en daar wat wenkbrauwen gefronst, maar toch werd ze er liefdevol onthaald.

Parinya Kiatbusaba (rechts)


o.a. Algemeen Dagblad, mei 2001

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!