Amerikaanse hardloopster toont mr dan alleen karakter


Terwijl de fotograaf van het roemruchte mannenblad Playboy zijn plaatjes schiet in een studio in Hollywood, droomt de 21-jarige studente Leilani Rios ervan een ster te worden. Het maakt haar in principe niet zoveel uit of dat als fotomodel voor Playboy is, als stripteasedanseres f als hardloopster. De top halen, de beste worden, dr gaat het om.

Leilani was eigenlijk nooit van plan geweest fotomodel of stripper te worden. Haar grote liefde was eigenlijk de atletiek. Rios maakt zelfs deel uit van de atletiekselectie van de California State University (Fullerton, Californi).

In april 2000 greep John Elders, de coach van de veelbelovende hardloopster, in nadat hij van enthousiaste atleten had gehoord dat zijn pupil in het Flamingo Theater in Anaheim bijspijkerde als stripteasedanseres. De coach las er de schoolreglementen nog eens op na, en concludeerde dat Leilani met haar bijverdiensten de regels overtrad. Studenten van Fullerton horen immers een voorbeeldfunctie te hebben, en die kon hij in haar lucratieve hobby nou niet meteen ontdekken. Elders stelde Rios voor de keus: f stoppen met strippen, f stoppen met de atletiek.

Het veelzijdige talent koos vooralsnog voor het laatste, en werd prompt uit de atletiekploeg getrapt.
Rios nam echter wel meteen een advocaat in de arm: "Als ik nou iets illegaals of onwettigs had gedaan, dan zou ik me kunnen voorstellen dat hij me uit de atletiekploeg zet. Maar dat doe ik niet, vandaar dat ik mijn advocaat heb verzocht de juridische aspecten van de kwestie grondig uit te zoeken."

De advocaat dreigde de school met een proces als Rios niet weer onmiddellijk werd toegevoegd aan de atletiekploeg van Fullerton. De school zwichtte, mede onder druk van de publiciteit en de publieke opinie, en Rios kon de afgelopen zomer gewoon wedstrijden lopen voor Fullerton. Maar ook de school gaf zich niet zomaar gewonnen, en gooit het over een andere boeg.
"We moeten nog maar zien of ze in de toekomst ook een plek in de atletiekploeg verdient," zei coach John Elders dubbelzinnig. "Het staat nog helemaal niet vast dat ze het komende seizoen ook uitkomt voor onze school."
Rios reageerde strijdlustig: "Wat er ook gebeurt, ik zal zeker lopen voor het team van Fullerton."

Leilani Rios was te bewonderen in het oktobernummer van de Amerikaanse Playboy. We hebben u gewaarschuwd.


Runner's World

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!