Theunisse te kakken gezet door "gewone" fietser


In het voorjaar van 1993 gingen wielrenner Gert-Jan Theunisse en een trainingsmaatje naar Zuid-Afrika om op hoogte te kunnen trainen. Op één van hun tochten door heuvelig terrein zagen Theunisse en Van der Pas een zwarte man op een zware bestelfiets met dikke banden voor zich uitrijden.
Wat ze ook probeerden, ze konden hem niet inhalen. Gingen zij harder fietsen, dan deed hij het ook. Hij keek dan lachend om met een blik van: waar blijven jullie nou?

Dit doet denken aan het verhaal van Piet Moeskops, die in de twintiger jaren vijfmaal wereldkampioen op de sprint werd. Toen Moeskoeps achttien was, fietste hij rond met een mand met kippen, die hij voor zijn vader van de boerderijen ophaalde.
Op een dag zegt een boerenzoon tegen hem: "Wat heb jij een rotfiets!"
Moeskops antwoordt: "Ook al rijd jij op de mooiste fiets, dan ben ik nog eerder in Den Haag dan jij."

Het ging om een afstand van een kilometer of vijf. De boerenzoon komt aan met een mooie racefiets. Later hoort Moeskops dat hij wielrenner is en één van de beste rijders van het dorp.
Moeskops bleef eerst achter hem rijden en stampte toen de voortpezende boer voorbij. Hij bleef honderd meter voor hem rijden, keek zo nu en dan achterom en riep: "Kiep, kiep, kiep, kiep!"


Nico Schulte - Een bonk macht - ongewone interviews over topsport

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!