Over het roerige leven van Bep van Klaveren


De Rotterdamse volksjongen - in leven was hij nu 92 geweest - weerstond in Amerika de druk van gangster Al Capone om een partij met opzet te verliezen. Bokste in de Kuip tegen de Belg Luc van Dam en op 48-jarige leeftijd zelfs nog om een Europese titel. Huwde met vrouwen die gezegend waren met een knap gezicht, maar ook met levensgrote gaten in de handen.

Eťn van hen, Marguerita Oliveira, kocht op een dag 32 paar schoenen. Oliveira was een sinaasappelkoningin. En prompt bezat Rotterdamse Bep een sinaasappel-boomgaard in de gloeiende zon van CaliforniŽ. Vindt men het gek dat de eens zo bemiddelde Bep met slechts twee knaken in z'n zak terugkeerde van het Amerikaanse avontuur.

Zelf trainde hij tot kort voor zijn dood in de zaal. Maar toen zag hij het leven al niet meer zo scherp. Hij zat met zijn vaste compaan, chauffeur en bewonderaar Aad Veerman op de tribune bij Excelsior, zijn favoriete voetbalclub. Excelsior stond met 3-0 voor.
Veerman: "Maar Bep siste: 'Staan ze weer achter, die pleurislijers'. Hij ging achteruit joh. En dan gaan, zo in je slaap, de mooiste dood die je je kan wensen als je 84 bent."


Algemeen Dagblad over Bep van Klaveren, de Rotterdams bokser die in 1928 Olympisch kampioen boksen werd

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!