Hooligan-primeur bij cricketpartij


De cricketwedstrijd tussen Hermes DVS uit Schiedam en Jinnah uit Abcoude (hoofdklasse) is gistermiddag volledig ontspoord. Een twintigtal Jinnah-supporters stormden tijdens het duel het speelveld op om de eigen spelers te lijf te gaan.

René van Ierschot, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB): 'Jinnah kampt met een ordinaire interne machtsstrijd. Dat wisten we en daarom werd het duel met Hermes DVS in het geheim op het veld van Sparta in Capelle aan den IJssel gespeeld. Jinnah-mensen zijn daar achter gekomen en zijn naar Capelle gereden. Eerst hebben we op hen kunnen inpraten, maar op zeker moment stormden ruim twintig man het veld op om te gaan slaan.'

Er ontstond een gigantische knokpartij, waarbij het cricketbat werd gebruikt om elkaar flink te slaan. Er was zelfs een Jinnah-supporter, die een mes bij zich had. Anderen gingen met ijzeren staven aan de slag.

Van Ierschot: 'Toen de politie kwam, was het snel afgelopen. Gelukkig is er niet gestoken, zodat het geen bloedbad werd. Maar op dit soort taferelen zit de cricketsport niet te wachten. Iemand riep dat we nu een echte sport zijn. Met hooligans. Maar dit is absoluut cricket en welke sport dan ook onwaardig'.

De politie verrichte overigens geen arrestaties.


Haagsche Courant maandag 19 augustus 2002

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!