Franse dikkerd krijgt geen geld


Voetballers worden geacht op hun gewicht te letten. Maar niet alle spelers kunnen zich even makkelijk schikken naar de gestelde richtlijnen. Zoals Eric Rabesandratana, die wegens zijn reputatie van grote eter moet vrezen voor zijn baan.

Rabesandratana maakte deze zomer de overstap van Paris Saint-Germain naar AEK Athene. De verdediger maakte geen goede start. Trainer Fernando Santos vond hem te zwaar en gaf hem de boodschap mee dat hij met een paar kilootjes minder weer welkom zou zijn.

Rabesandratana luisterde goed en ging op dieet. Met succes, want begin oktober maakte hij, vijf kilo lichter, zijn entree in de basiself. Maar het succes was slechts van korte duur. Een kleine maand na zijn debuut is maat vol voor AEK Athene. De Griekse club wil het dienstverband met Rabesandratana beŽindigen op grond van 'onprofessioneel gedrag', ofwel overgewicht. Zover is het (nog) niet, maar voorlopig is de 29-jarige Fransman voor een half jaar geschorst, zonder behoud van zijn salaris.

Dwight Yorke is dus gewaarschuwd. De aanvaller, die bij Manchester United op een zijspoor is beland, zei onlangs: "Als je geen kans krijgt, waarom zou je dan blijven vechten en op je voeding blijven letten om dan nog geen kans te krijgen".


VI Planet, 2 november 2001

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!