"Om zijn pik bij op te eten"


Voetballer Paco Gallardo van Sevilla kan een flinke schorsing (maximaal vier wedstrijden) en een boete van de Spaanse bond krijgen als de machtige sportkrant Marca zijn zin krijgt. "Ontoelaatbaar", Zo kopte het dagblad levensgroot, met daaronder een foto van de wel zeer bijzondere viering van een doelpunt, afgelopen zondag tegen Valladolid. Toen de maker van de treffer, Reyes, op de grond lag, werd hij door Gallardo heel even, door de voetbalshorts heen, op het geslachtsdeel gebeten.

"Het was een grapje. Een andere speler zei me dat Reyes een schitterend doelpunt had gemaakt. Zo mooi om zijn pik bij op te eten," legde Gallardo uit. Dat laatste is een gebruikelijke Spaanse uitdrukking. Niet zo normaal is, dat die ook in de praktijk wordt gebracht.

"Het is ontoelaatbaar dat de jeugd een van zijn idolen zoiets ziet doen", schreef de krant uit Madrid.
Zowel Gallardo als zijn club vindt echter dat er te veel ophef wordt gemaakt over een onschuldig gebaar. "In het stadion heeft niemand net kunnen zien. Het zou onjuist zijn dat ik alleen op zoiets wordt beoordeeld," zei de Spaanse jeugdinternational, die pech had dat op televisie de scene wel goed te zien was.

Doelpuntenmaker Reyes zei dat hij er nauwelijks iets van gemerkt had. "Heel even leek het of iemand me kneep, maar bij zo'n viering gebeurt zo veel."


AD 28 november 2001

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!