Schot gescout op het strand


Voetbalsprookjes bestaan nog. Dat ondervond de 18-jarige Jamie Stevenson uit Schotland toen hij tijdens zijn vakantie op de Costa del Blanes in Spanje aan het dollen was met zijn oom.

"We stonden op de zijlijn van een klein veldje, waar mijn oom speelde met wat veteranen. Ik had de bal en probeerde hem steeds te dollen. Opeens kwam er een kerel naar me toe, die nauwelijks Engels sprak. Hij noteerde mijn naam en adres en vertelde me dat hij scout was van Real Mallorca en dat hij me wilde uitnodigen voor een proefperiode," legde Stevenson uit tegenover the Daily Record.

"Ik dacht aanvakelijk dat in zwaar in de maling werd genomen. Maar toen drie weken later de officiële uitnodiging via de e-mail ontving, kreeg ik het idee dat het wel eens waar zou kunnen zijn," aldus de spits van First Division-club Alloa Athletic.

De aanvaller ging in oktober een week op proef, mocht in december nog een keer voor drie weken terugkeren en verdiende uiteindelijk een contract bij de club uit de Primera División. In eerste instantie wordt hij in de jeugd gestald.

Niet alleen Stevenson keek op van de opmerkelijke transfer. "Toen ik aankwam op het trainingscomplex zag ik de eerste elftalspelers arriveren in hun Ferrari's. Ik zag ze hardop denken: wat moet een 18-jarig joch uit Alloa met een gammele Astra hier?"

Ook Stevensons oude club Aberdeen zal vreemd hebben opgekeken. Zij stuurden hem twee jaar geleden weg omdat hij te klein was. Bij Alloa kwam Stevenson overigens ook niet verder dan twee wedstrijden in het eerste elftal.


VI Planet, 3 februari 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!