Streaker gaat op voor jubileum-streak


De Wimbledonfinale tussen Lleyton Hewitt en David Nalbandian werd gistermiddag opgeluisterd door een streaker. De naaktloper sprong over het net heen en werd vervolgens gearresteerd.

Wie kon dit anders zijn dan Mark Roberts uit Liverpool, een 37-jarige vader van drie kinderen. De werkloze Roberts noemt zich een professionele streaker. In een inmiddels achtjarige carriŤre is hij hard op weg naar zijn 200e 'performance'.

Is er ergens in het land een belangrijk evenement, dan gaat Roberts uit de kleren. In mei liet hij zich zien tijdens de finale van de Champions League in het Schotse Glasgow. Een driejarig voetbalstadionverbod in Engeland werd vorig jaar verzwaard tot vijf jaar toen hij tijdens de bekerfinale tussen Liverpool en Arsenal het veld opdraafde. En bij de jaarlijkse hondenshow Crufts komt hij er ook niet meer in.

Wereldberoemd in Engeland werd Roberts jaren geleden al toen hij zijn mannelijkheid in beeld bracht tijdens een verkiezingsprogramma. Op Wimbledon is Roberts ook geen onbekende. Twee jaar geleden nog rende hij het veld op tijdens een partij van Anna Kournikova.

Roberts is bij lange na niet de enige streaker in het land. In tegenstelling tot Nederland, waar het maar eventjes in de mode is geweest, is streaken in Groot-BrittanniŽ altijd een populaire bezigheid gebleven. Stewards in de belangrijkste cricketstadions zijn er zelfs speciaal op getraind en hebben badjassen bij de hand.

Toen enkele jaren geleden bij een belangrijke polowedstrijd twee streakers het veld oprenden, riep stadionomroeper Terry Hanlon enthousiast: "We hebben een streaker! Nee! We hebben twee streakers!!" Om na een korte stilte het geslachtsdeel van de voorste van de twee te becommentariŽren: "Dat is niet zo'n grote... We hebben met u te doen, meneer."

Wimbledon 2002

...Roberts streaks again...


Zie ook "Bilbao strikt streaker".BN/DeStem, 7 juli 2002

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!