Spits van Barendrecht wil niet ontdekt worden


Een typisch geval van sporthumor is het verhaal rond Tom Versteeg deze week. Tom wie? Inderdaad, erg bekend is deze spits van Barendrecht 16 nog niet, en dat wil ie zelf graag zo houden. Maar de lollige sportredactie van het AD dacht daar anders over, en zette hem in korte tijd tot twee keer toe in de spotlights. Omdat wij van SporTHumoR de beroerdste niet zijn, dragen wij bij deze ook ons steentje bij

Het verhaal: het AD heeft enige tijd geleden de zogenaamde "Knudde-cup" in het leven geroepen. Daartoe wordt wekelijks een winnaar geselecteerd uit drie gegadigden die de voorbije week een echte 'Knuddeprestatie' geleverd hebben. Via een ploeggenoot van Tom Versteeg kwamen ze deze week bij hem terecht, en afgelopen dinsdag stond er in de krant:

"Tom Versteeg heeft het erg naar zijn zin in het 16de elftal van Barendrecht. De spits scoorde al 33 keer in 20 wedstrijden en wordt door zijn ploeggenoten op handen gedragen. Tom wil hier voor altijd blijven spelen. Daarom hoopt hij nooit door het hogere voetbal ontdekt te worden, want dan moet hij kiezen tussen ambitie en plezier.

Dus toen hij voor het duel met Rhoon 7 iemand met een videocamera aan de zijlijn ontdekte, ging hij als een speer linkhalf spelen. En schoot hij ook nog maar even in eigen doel. Echt niemand die in hem een lepe centrumspits kon ontdekken. Zo kan Tom lekker voor Barendrecht 16 zijn doelpuntjes blijven maken. Zijn teammaten droegen hem derhalve voor de Knudde Cup voor. De jury toonde zich gevoelig en nomineert als derde superspits Tom Versteeg."

Heel BVV Barendrecht - behalve Tom - ging uit z'n dak, en binnen een mum van tijd stond er op de website van Barendrecht 16 te lezen:

"Tom staat nog een stem of veertig achter op zijn concurrent Richard Witschge. Surf dus nog even snel naar www.ad.nl/knuddecup en bezorg Tom nog een aantal stemmen!"

En dus gebeurde precies datgene wat Tom niet wilde: hij werd door het AD tot weekwinnaar uitgeroepen! Tom's humeur daalde hierdoor nog verder. Klonk hij op de website van Barendrecht vanaf zijn vakantieadres al niet zo blij ("Ik dacht dat ik toch niet zo Knudde was"), in het AD van donderdag laat hij zijn frustratie de vrije loop: "Straks staan ze weer langs de lijn, en wat moet ik dan? Weer in eigen doel schieten? Dat gaat snel opvallen. Jullie worden bedankt met jullie verkiezing!"

Prachtige sport. Wij van SporTHumoR stellen voor dat andere media ons goede voorbeeld volgen en dat we Tom net zolang in het zonnetje blijven zetten tot hij een nationale bekendheid is. Want dat heeft ie wel verdiend. En dan gaan de ogen van de (semi-)profclubs in de buurt van Barendrecht misschien ook eens open, want hij schijnt echt een hele goeie te zijn!


AD.nl, 29 april-1 mei 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!