Gemeente Zwolle overweegt bod op Kluivert


De gemeente overweegt een bod te doen op voetballer Patrick Kluivert. Volgens berichten in de media vanochtend is FC Barcelona bereid Kluivert voor 1,8 miljoen euro "van de hand te doen".

Wethouder van Sport Jaap Hagedoorn vindt deze aankoop een uitgelezen kans om een extra stimulans te geven aan zowel de breedtesport als de topsport in Zwolle. 'Kluivert zal in dienst treden van de gemeente Zwolle.' Zo zegt de gemeente. 'Hij wordt dan als ambassadeur van Zwolle ingezet op het gebied van breedtesport, fair play en het amateurvoetbal.'

Daarnaast kan de voetballer een aantal uur per week worden verhuurd aan FC Zwolle en zo een positieve bijdrage leveren aan de plaatselijke FC.

De wethouder is naarstig op zoek naar middelen om de transfer te bekostigen. Hij voorziet op dit punt weinig problemen, mede gelet op het feit dat Patrick Kluivert met winst aan een voetbalclub kan worden doorverkocht. Dinsdag praat het college over het idee. Als de wethouder groen licht krijgt, zal de gemeente dinsdag al een eerste bod op de voetballer uitbrengen.


OmroepZwolle.nl, 30 juni 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!