'Blinde' golfer houdt concurrentie voor het lapje


De Engelse golfer David Morris is onderwerp van een onderzoek door de Engelse Blind Golf Association, na beweringen dat hij meer kan zien dan hij zelf zegt.

De 61-jarige Morris deed hier en daar al wenkbrauwen fronsen, toen hij onlangs met speels gemak de wereldtitel blind-golfen voor de tweede keer op rij binnenhaalde. Vooral de voorsprong van maar liefst 24 slagen op de naaste concurrent wekte de nodige verbazing.

Bij dat evenement in AustraliŽ was de regel dat de speler geen enkel zicht mag hebben. Morris wordt er nu van verdacht dat hij in ieder geval licht van donker kan onderscheiden, en misschien zelfs meer dan dat. Het gerucht gaat namelijk dat de Blind Golf Association een videoband heeft ontvangen waarop Morris te zien is terwijl hij zonder hulp een weg oversteekt, een hond ontwijkt, tussen auto's doorloopt en zelfs naar een bevriend gemeenteraadslid zwaait.

Barrie Ritchie, woordvoerder van de Blind Golf Association, wilde er weinig over kwijt: "We hebben inderdaad een klacht ontvangen over Morris. Die zullen we onderzoeken, zoals we dat altijd doen."

Voorafgaand aan iedere belangrijke golfwedstrijd voor blinden wordt iedere speler getest en moeten er medische documenten overlegd worden, ter bewijs van de (beweerde) blindheid.

Morris ziet zijn golftoekomst nog steeds zonnig in

David Morris met de beker, vlak voordat hij in zijn auto sprong en naar huis scheurde

Naschrift 25 mei 2004: De Blind Golf Association heeft geconcludeerd dat Morris geen regels overtreden heeft. Wel zien ze de noodzaak in om de verschillende categorieŽn in 'blindheid' nauwer af te perken, zodat scheve gezichten en verdachtmakingen zoals deze niet meer kunnen voorkomen.
Over de vermeende videoband werd met geen woord meer gerept. Vrienden van Morris lieten wel weten dat als die videoband echt bestaat, Morris dan 's werelds grootste acteur is, omdat zij hem niet anders kennen dan blind.


Ananova, 20 mei 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!