Taihuttu vindt eigen ploeg k**


Niet alleen burgemeesters laten zich foppen door voetbalsupporters. In navolging van de Haagse burgervader Wim Deetman, liet Gino Taihuttu, speler van Fortuna Sittard, zich beetnemen door aanhangers van Roda JC.

Afgelopen dinsdag liet Taihuttu zich fotograferen na afloop van het duel tussen Jong Fortuna en Jong Roda. "Na de wedstrijd vroeg iemand of er een foto van me gemaakt mocht worden," vertelt de 21-jarige aanvaller in De Limburger. "Op dat moment kreeg ik een sjaal omgehangen. Ik was in gesprek en lette verder niet op die sjaal."

Dat had hij beter wel kunnen doen, want op de gele das stond met grote letters 'FORTUNA IS KUT'. Dat zag hij pas terug nadat de foto was gepubliceerd op een supporterssite van Roda. En zo kwam hij vervolgens ook onder ogen van de aanhang van Fortuna. "Ze hebben me gewoon geflikt," baalt Taihuttu, die dit seizoen acht duels in actie kwam in de Gouden Gids Divisie.

De club en de supporters waren niet blij met de foto, maar Taihuttu bood direct zijn excuses aan. "Eigenlijk had iedereen kunnen weten, dat ik dit niet bewust heb gedaan. Een voetballer van Fortuna gaat toch niet rondlopen met zoiets." Daarmee is voor de supportersclub van Fortuna de kous af.

Fortuna's technisch manager Fred van Barneveld wist woensdagavond nog van niets. "Maar als het klopt, zullen we met Gino moeten gaan praten."

Hebben de Fortuna-fans ook zo'n sjaal over Roda?

De bewuste sjaal, in banner-formaat. Ideaal voor webmasters die er, net als de aanhangers van Roda JC, een licht kritische, doch genuanceerde en goed onderbouwde mening over Fortuna Sittard op nahouden.


VI.nl, 15 april 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!