Spugende Frei gepromoveerd tot Lama-Götti


Met scheidsrechter Urs Meier was hij de meest besproken Zwitser van Euro 2004. Alexander Frei spuugde in de nek van Steven Gerrard en werd daar na bestudering van televisiebeelden uiteindelijk fiks voor bestraft. Frei toonde spijt op zijn eigen manier: hij adopteerde een soortgenoot.

De international verstuurde vrijdag een open brief aan de website van het boulevardblad Blick, waarin hij zich verontschuldigde voor zijn spuugactie. Dat deed hij bij zijn ploeggenoten, zijn fans en ook bij slachtoffer Gerrard, die hij inmiddels persoonlijk over het incident heeft gesproken.

Maar daarbij liet Frei het niet. De aanvaller besloot een lama te adopteren van de Baselse dierentuin en zal diens gehele kudde financieel ondersteunen. Blick riep de 25-jarige speler direct uit tot Lama-Götti.

Frei: 'Ik heb in deze voor mij moeilijke tijd veel geleerd. Ik heb onder meer geleerd wie mijn echte vrienden zijn. O ja, en om ervoor te zorgen dat deze lama in de toekomst niet meer spuugt, heb ik een lama in de zoo van Basel geadopteerd.'

Frei's fluim

Alexander Frei, Der Lama-Götti.

Van de lama in kwestie konden we geen foto vinden, dus dan maar een leuk lama-grapje:

Niet allemaal tegelijk...


VI.nl, 30 juli 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!