De SporTHumoR/Moerstaal-Ring is gesloten! Je kunt je dus niet meer aanmelden. Je kunt onderstaande tekst nog wel gebruiken om zelf een soortgelijk initiatief te starten. Wij houden ons dan warm aanbevolen om met je mee te doen. Zelf houden we het na twee ringen even voor gezien, want het kost veel tijd en moeite. Maar het loont wel!

SporTHumoR/Moerstaal-Ring© Dit is de SporTHumoR/Moerstaal-Ring©. Klik ergens bovenin dit plaatje om een van de deelnemers te bezoekenLid van de SMR©

Kijk eens naar dit plaatje. Het lijkt misschien een gewoon plaatje met een link erachter, maar dat is het niet. Het is een zogenaamde 'image map'. Een image map is een plaatje met meerdere links erachter. Meestal zijn dat er hooguit een stuk of 10, maar wij zijn bezig om er eentje maken met niet minder dan 250 links. Uniek in de wereld. Die links verwijzen naar de sites en homepages van iedereen die meedoet.

Klik maar eens ergens bovenin het plaatje. Dan kom je terecht op een van de honderden homepages die op dit moment al meedoen. Als je een millimeter naar links of naar rechts klikt, vind je weer een andere deelnemer. En dat zo nog een paar honderd keer. We stoppen pas als we 250 deelnemers hebben (want dan is het plaatje vol), dus er is nog genoeg plek voor nieuwe homepages.

Waarom doen we dat? Om Google te bestormen. Google is de populairste zoekmachine ter wereld, en bepaalt dus voor een groot gedeelte waar de surfers webwijd naartoe surfen. Google stelt de 'belangrijkheid' van een site of homepage vast (laten we voor het gemak vanaf nu alleen maar even het woord site hanteren) aan de hand van het aantal links dat ze op de rest van het web naar die site vinden. Veel links naar je site betekent een hoge notering op Google. Een uitleg van Google zelf hierover vind je hier.

Zodra we er weer een stuk of wat nieuwe deelnemers bij hebben, updaten we de image map. De vernieuwde image map sturen we naar iedereen die meedoet, en die plaatsen zij dan weer op hun site, net als jij. Dan zijn de nieuwkomers ook opgenomen in de Ring, en is de Ring weer rond.

Het resultaat is, dat je na enige tijd een stuk hoger staat op Google! Er staat namelijk op honderden andere homepages een link naar jou, en daaruit leidt Google af dat je een enorm belangrijke site hebt, die een toppositie verdient. Het is helemaal legaal en je hoeft er nog bijna niks voor te doen ook, behalve de "SporTHumoR/Moerstaal-Ring©" (de image map dus) op je site plaatsen en natuurlijk even in geschreven woord (liefst in de titel) duidelijk maken waar je homepage precies over gaat, zodat Google hem goed kan indexeren en al die 250 homepages elkaar niet in de wielen rijden.

Praktijkvoorbeeld

Stel, je hebt een homepage over je grote liefde: Ferrari's. Hij is maar een paar pagina's groot, maar je besteedt er toch veel tijd aan en je bent er enorm trots op. Alleen: de bezoekersaantallen vallen tegen: slechts een paar per dag. Terwijl je het juist wel van de daken zou willen schreeuwen hoe mooi jij Ferrari's vindt! Dan breekt die mooie dag aan waarop je toevallig tegen de SporTHumoR/Moerstaal-Ring© aan surft

Je meldt je aan, en wacht vol ongeduld. Een poosje later krijg je van ons de image map toegestuurd, in de vorm van een webpagina (genaamd "SMR.html"). Die voeg je toe aan je eigen homepage, je zet er een linkje naartoe vanaf je indexpagina (dat mag ook onzichtbaar, hier krijg je later meer uitleg over) en tegelijk met jou doen de webmasters van een paar honderd andere sites hetzelfde.

Dan meld je je site (nogmaals) aan op deze Google-pagina en vervolgens wacht je tot de Googlebot, de robot van Google die alle sites ter wereld indexeert, bij je langs geweest is. En dan ga je het uitproberen. Je surft naar Google en tikt daar "Ferrari" in. En potverdikkie, kijk daar eens: daar staat jou eigen kleine homepageje in de top 10!!!

Wat de gevolgen daarvan zijn, laat zich raden: meer bezoekers, meer reacties van andere Ferrari-fanaten over de hele wereld, meer mogelijkheden tot reclame-inkomsten, noem maar op. Alleen maar goede dingen dus. En het mooie is: het heeft je geen cent gekost.

Dat is alles. Overtuigd? Meld je homepage dan aan. De enige voorwaarde is: het moet wel een normale/leuke/interessante site zijn, dus niet grof/vies/schokkend. En ook niet commerciŽel. Voor de rest - anything goes!

H Home m e