Scheldende scheids schokt Schotten


De Schotse voetbalbond (SFA) heeft scheidsrechter Stuart Dougal met een boete en een strenge berisping bestraft. De arbiter had het gewaagd om in een duel te schelden tegen een speler, hetgeen tot een flinke rel in Schotland leidde.

Stuart Dougal zal het komende EK als vierde scheidsrechter optreden in Portugal. Het is te hopen dat hij dan niet wordt betrapt zoals op 1 februari tijdens het uitduel van Glasgow Rangers met Partick Thistle. De wedstrijd was rechtstreeks op de Schotse televisie te volgen. En een oplettende kijker hoorde hoe Dougal luid en duidelijk Rangers' middenvelder Christian Nerlinger tot de orde riep: "Fuck off". De kijker diende een klacht in bij de bond.

De SFA nam de klacht hoog op en besloot dinsdag de scheidsrechter te straffen, ook al hadden Nerlinger en zijn coach Alex McLeish het voor de leidsman opgenomen. "We hadden een gesprek op het veld, maar ik heb die woorden niet gehoord," verklaarde Nerlinger destijds. "Voor mij is het ook niet relevant. Ik heb belangrijkere zaken waar ik aan moet denken. Maar als de SFA belt, dan zal ik ze vertellen wat er is gebeurd."

Het pleidooi van Nerlinger hielp Dougal niet. De SFA bestrafte Dougal met een boete van tweehonderd pond (circa driehonderd euro) en een 'strenge berisping'. Dougal accepteert de sanctie, maar is teleurgesteld. "De steun van mijn collega-scheidsrechters en de mensen in de voetbalwereld heeft me echter heel goed gedaan."

Schelden doet wl pijn. In je portemonnee

Scheidsrechter Stuart Dougal zegt "Fuck off". Schandalig...dat ie daarvoor gestraft wordt


VI.nl, 3 maart 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!