Als Roda wint, verliest Chelsey (haar kleren)


De spelers en fans van Roda JC hebben er in deze economisch barre tijden een extraatje bij. Op initiatief van de supportersvereniging "West Side Ultras" trekt de stripteasedanseres Tamara Chelsey bij iedere overwinning als premie een kledingstuk uit. Op de website van de fans is het resultaat vervolgens te zien.

In De Limburger vertelt Chelsey hoe ze aan de opmerkelijke opdracht kwam. "De secretaris van de supportersvereniging wist dat ik stripteasedanseres was. Ik kwam hem tegen in een winkel. Toen hij me vroeg, heb ik geen moment getwijfeld. 150 euro heb ik ervoor gekregen," aldus Chelsey, die zegt verder niets met voetbal of Roda te hebben."

Toch werkte zij ondanks de bescheiden vergoeding graag mee. De fotoshoot heeft inmiddels al plaatsgevonden in het Parkstad Limburg Stadion. "Het gaf me echt een kick om me daar uit te kleden. Zeker omdat ik behoorlijk wat publiek had. Juichend personeel vooral."

Nieuwsgierige liefhebbers moeten echter wel wat geduld hebben om Chelsey in vol ornaat te kunnen aanschouwen. De stripster begon met veertien kledingstukken. Na de winst op NEC nam zij haar Roda-petje af. Nog dertien keer winnen en de laatste foto van de blondine, met Roda-bal voor haar schaamstreek ("Dat leek iedereen beter. Ja, mij ook.") is te zien.

De West Side Ultras hoeven geen boze reacties te verwachten van het bestuur van Roda. Commercieel directeur Marcel Michiels is daar duidelijk in: "We hebben immers ook een reclamebord van een luxebordeel in het stadion hangen en dat heeft ook niet tot protesten geleid. Je moet natuurlijk opletten dat de fatsoensgrenzen niet overschreden worden, maar dit is in onze ogen absoluut niet vulgair. Het is gewoon een leuk idee van die supportersvereniging."

Tamara Chelsey na pas twee overwinningen

Wij vragen ons af: hoe wist die secretaris dat Tamara stripteasedanseres was?


VI.nl, 3 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!