Ongelukkige penalty Beckham maakt Spanjaard gelukkig


Pablo Carral kan zijn geluk niet op. De Spaanse fan ving de bal waarmee David Beckham zijn strafschop miste tegen Portugal, en de veilingverkoop van het leer verloopt zeer voorspoedig.

Waarschijnlijk zal Carral woensdagochtend van zijn stoel zijn gevallen toen hij via eBay controleerde wat er zoal geboden was. Dinsdagavond schommelde het bedrag nog rond de twintigduizend euro, maar woensdag prijkte ineens het astronomische bedrag van 2,8 miljoen euro op de veiling.

En het bleef niet bij die 2,8 miljoen. De veiling is nog geopend tot 22 juli en in de laatste uren is de prijs nog veel harder gestegen. Inmiddels is de grens van tien miljoen euro gepasseerd: 10.000.050 euro, alhoewel dat bod nog niet officieel is bevestigd.

Pablo Carral zal de avond van Portugal-Engeland niet snel vergeten. "Het ongelooflijke was dat de bal ons bereikte, omdat we zo ver van het doel afzaten," jubelde de fan van Deportivo La Coruņa, die in vak Q zat. Getuige de veiling is dat niet het enige ongelooflijke.

Update 15-07-'04:

Het is te hopen dat Pablo Carral nog geen voorschot heeft genomen op de miljoenen die hij dacht te gaan incasseren voor de bal van David Beckham, want de opbrengst lijkt toch iets lager uit te gaan vallen.

Woensdag stegen de biedingen naar miljoenenhoogte, via 2,8 miljoen euro naar zelfs tien miljoen. Maar nadat veilingmeester eBay nogmaals alle bieders en biedingen had doorgelicht en gecontroleerd, bleek dat het hoogste bod flink naar beneden moest worden bijgesteld.

Momenteel brengt de Beckham-bal een bedrag van 23.650 euro op. Nog altijd flink wat meer dan de 1.000 euro die de Spaanse voetbalfan hoopte te incasseren, maar toch iets minder dan de bedragen waarvan hij woensdag even droomde.

Update 22-07-'04:

De internetveiling is afgelopen en de bal is verkocht. Pablo Carral is 28.050 euro rijker.

De hilarische game "David Beckham's Penalty Shootout 2004" is hier te spelen.

Van Breukelen: Polletje!

In Nederland hadden we DE wissel, in Engeland hadden ze DE misser.


O.a. VI.nl, 14 en 15 juli 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!