Duitse politica's op de bres voor mannenborst


In Duitsland heeft een groep vrouwelijke politici in het parlement een motie ingediend tegen de gele kaart die voetballers krijgen als ze hun shirt uittrekken na het maken van een doelpunt.

De parlementsleden Evelin Schönhut-Keil en Margareta Wolf zijn de campagne gestart om vrouwelijke voetbalfans de kans te geven om meer van de mannen op het veld te zien. De gele kaart die de Portugese dribbelaar Cristiano Ronaldo kreeg na het ontbloten van zijn bovenlijf tijdens Euro 2004, was voor hen de druppel die de emmer deed overlopen.

Inmiddels hebben al enkele duizenden Duitse vrouwen hun handtekening gezet onder een petitie die eist dat de spelregels aangepast worden, zodat aantrekkelijke voetballers zonder zorgen hun shirt kunnen uittrekken en hun torso's aan het publiek laten zien.

In een open brief aan de Duitse voetbalbond schrijven de dames Schönhut-Keil en Wolf, beiden lid van de regeringspartij De Groenen: "Schaf die gele kaart af en laat de spelers hun atletische torso's aan ons tonen."

Schönhut-Keil voegde eraan toe: "Het is toch onbegrijpelijk dat er bezwaren kunnen bestaan tegen het vrijwillig onthullen van zo'n heerlijke mannenborst."

Het compromis

Het schijnt dat de Duitse voetbalbond nu werkt aan een compromis.


Ananova, 15 juli 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!