Wintertijd onbekend voor Drent


Martin Drent ontbreekt in de selectie van FC Groningen voor de bekerwedstrijd maandagavond tegen RBC Roosendaal, omdat hij zondagmorgen niet aanwezig was op de training van FC Groningen.

Drent: "Ik was er wel, maar een uur te vroeg. Ik was vergeten dat het wintertijd was geworden." Omdat de hekken van het Oosterparkstadion op zondagmorgen om acht uur nog dicht waren besloot Drent, die een avond eerder nog matchwinner was in de wedstrijd tegen Vitesse, naar huis terug te keren.

Trainer Ron Jans van FC Groningen noemt het gedrag van Drent 'amateuristisch' en zette hem na overleg met de rest van de technische staf en de clubleiding terug naar de tweede selectie. Woensdagavond komt Drent met Jong FC Groningen in actie in een oefenwedstrijd tegen Drachtster Boys.

Martin Drent zegt aangeslagen te zijn door de straf die de clubleiding van FC Groningen hem heeft opgelegd. "Hier krijg ik een enorme klap van. Dit kan weken duren."

Arnold Kruiswijk had er eveneens niet bij stilgestaan dat de wintertijd in de nacht van zaterdag op zondag was ingegaan en stond op zondagmorgen om acht uur eveneens voor de dichte hekken van het Oosterparkstadion. Drent: "Ik zei nog tegen Arnold: wat raar! Ik heb nog met de trainer gebeld, maar die nam niet op. Ja, Arnold is later wel weer naar het Oosterpark teruggegaan. Die kwam er thuis achter dat het wintertijd was maar ik was dat vergeten."

Drent verklaart het volledig oneens te zijn met de straf die hem is opgelegd. "Ik heb ook nog een boete gekregen van 250 euro. Nou, dat vind ik nogal wat. Ik ben wel vaker geschorst geweest, maar dan was het terecht."

Drent is even uitlachen

Doorgaans is de timing van Drent toch vrij goed

Naschrift: De redactie van het Dagblad van het Noorden had dusdanig te doen met de Groningse publiekslieveling, dat besloten werd om hem een atoomklok kado te doen, die automatisch van zomertijd naar wintertijd springt.
"Drents wekker, een synthesized tuning clock radio, staat klaar op het stadskantoor aan de Sint Jansstraat. Volgens de verkoper heeft de digitale atoomklok een afwijking van een seconde per 1.000.000 jaar. Drent heeft tot 10 november de tijd om het high-tec apparaat af te halen. Bij voorkeur 's middags tussen 13 en 18 uur, maar een uurtje eerder is ook geen probleem." staat er op de website te lezen.


Dagblad van het Noorden, 30 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!