Coach smeert 'm in de rust


Met de woorden: "Ik wil niet langer geassocieerd worden met deze ploeg", heeft Bobby Gould Peterborough United verlaten. Het bijzondere van het vrijwillige ontslag is dat de coach dat in de rust van het bekerduel met Bristol City deed.

Peterborough stond op dat moment met 1-0 achter en ook zonder Gould slaagde Posh er niet in om verandering in de stand te krijgen en verder te bekeren. In de League One presteert Peterborough ook al dramatisch. Na slechts drie overwinningen in tien duels staat de club negentiende.

Voor Gould reden om er plots mee op te houden. Dit tot verbazing van Posh-manager Barry Fry. "Ik ben hier compleet door uit het veld geslagen. In de rust heeft Bob niets gezegd en toen we naar buiten gingen voor de tweede helft zei hij That's it," aldus Fry op de website van de club.

De 58-jarige Welshman Gould werkte in het verleden bij veel clubs en was bondscoach van Wales. Gould kende zijn hoogtepunt toen hij met zware underdog Wimbledon in 1988 de FA Cup won door in de finale het favoriete Liverpool te verslaan (1-0).

Spreken is zilver, zwijgen is Gould

Bobby Gould: liever thuis thee drinken


VI.nl, 30 september 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!