Pasta choca bereslecht


Trainers hebben het niet op spelers die te laat komen of de bespreking verstoren met een mobiele telefoon. Maar Bergen-verdediger Olivier Suray maakte het wel heel erg bont in de ogen van zijn trainer Sergio Brio.

Suray werd zaterdag enkele uren voor het duel met Charleroi uit de selectie geknikkerd. Verrassend, omdat de verdediger een vaste waarde is bij Bergen en tegen zijn oude club extra gemotiveerd was. Maar nog verrassender, omdat trainer Brio het besluit nam op basis van de gebruikte lunch.

De 32-jarige Belg had in strijd met alle regels 's middags voor de wedstrijd tegen Charleroi een stokbroodje met chocopasta genomen. Dat is natuurlijk uit den boze, moet trainer Brio hebben gedacht. En dus ging er een streep door de naam van Suray.

Brio wilde na afloop van de overigens verloren wedstrijd tegen Charleroi geen commentaar geven op de verbanning van Suray. Sterker nog, de journalist die het onderwerp aansneed kreeg de volle laag van de Italiaanse trainer. "Dit is een technische keuze waarmee de pers zich niet hoeft te bemoeien."

Het chocopasta-incident past in de traditie van Brio sinds hij in september vorig jaar aantrad bij Bergen. Zo haalde de Italiaan vorig jaar oktober vlees van het menu. "Alleen op vrijdag mag de kok ons een stuk vlees geven," was het relaas van doelman Kris Van De Putte toen.

Naschrift: Even leek het choco-verhaal nog een staartje te krijgen. Olivier Suray was dusdanig in zijn wiek geschoten dat hij bekend maakte te zullen vertrekken bij de club: "Ik wacht het eventuele ontslag van Brio niet af." Twee dagen later had de verdediger zijn knopen geteld en koos hij toch voor de nederigheid: "Mijn stokbroodje met chocopasta was een impulsieve actie, een voetballer onwaardig." Brio hoorde het tevreden aan, en nam Suray weer op in de A-selectie.

Naschrift part II: Suray is alsnog verlost van Brio. Na vier nederlagen op rij met Bergen in de Belgische Eerste Klasse vond het club het welletjes en gaf de trainer zijn congé. Of Suray zijn stokbroodjes nu weer bedekt met choco, is vooralsnog niet bekend.


VI.nl, 20 en 24 september en 4 oktober 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!