Binnenkort in dit theater: Keane & McCarthy - The Musical!Eén van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van het Ierse nationale elftal zal binnenkort als musical op de planken verschijnen. Vanaf 8 februari zal in Dublin de musical "I, Keano" in première gaan.

Het plot van deze musical doet erg denken aan de ruzie tussen Roy Keane en bondscoach Mick McCarthy tijdens de voorbereiding op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Aanvoerder Keane uitte destijds felle kritiek op de onprofessionele wijze waarop de Ierse bond het trainingskamp op Saipan had georganiseerd. Na een knallende ruzie met McCarthy, besloot de Ierse bond Keano naar huis te sturen.

Het script van de musical komt grotendeels overeen. Hoofdpersoon is Keano, een stoere krijger die voor zijn ouderwetse land ten oorlog trekt op een ver weg gelegen eiland. Bij aankomst op dat eiland ontdekt Keano dat de grond te hard is, de troepen feest aan het vieren zijn, en de leiders zijn vergeten dolken en oorlogskledij mee te nemen.

Aan het hoofd van de missie staan de koppige Generaal Macartacus (McCarthy) en zijn assistent Packie Bonnerus (voormalig doelman Pat Bonner), die gespecialiseerd is in gevechten met het net.

Keano komt in een gewetensconflict terecht en krijgt daarbij onder meer advies van de Schotse dolfijn Fergie (oftewel Manchester United-coach Alex Ferguson).

When everything was still cookie and egg

Het was een smakelijke ruzie destijds, waar de Britse pers van smulde. Volgens de Sunday Times waren de exacte woorden waamee Keane in Japan zijn ongenoegen aan McCarthy kenbaar maakte:
"Je was een drol van een voetballer en je bent een drol van een manager.
De enige reden dat ik met jou te maken heb, is dat jij op een of andere manier bondscoach bent geworden.
Je bent zelfs niet Iers, jij Engelse lul. Je kunt mijn kloten kussen."

Benieuwd of de musical net zo goed is!


VI.nl, 5 januari 2005

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!