Clubs vragen om andere scheidsFans van Valencia en Levante hebben de Spaanse voetbalbond gevraagd de aanstelling van Teixeira Vitienes als scheidsrechter in de derby op 8 januari in te trekken. Beide clubs hebben slechte herinneringen aan hem.

Vorig seizoen haalde Teixeira Vitienes zich de woede van heel Valencia op de hals in de wedstrijd met Real Sociedad. In Mestalla gaf hij Sociedad een uiterst omstreden strafschop en deed dat twee keer niet bij vergelijkbare gevallen aan de andere kant.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2, maar Teixeira Vitienes moest onder politiebegeleiding en uitgezwaaid door een zee aan witte zakdoeken het veld verlaten. Levante verloor alle zes duels onder zijn leiding en kreeg zeven rode kaarten van Teixeira Vitienes.

"Zijn aanstelling is een provocatie," meent advocaat en Valencia-fan Andrés Sanchis. "Zijn onpartijdigheid staat ter discussie nu we een proces tegen hem zijn begonnen. We vragen de bond, gesteund door de normale wetgeving, om Teixeira Vitienes van de derby af te halen en sowieso van alle duels van Valencia."

Vitienes no bien

Wie op Altavista Afbeeldingenzoeker naar 'Teixeira Vitienes' zoekt, komt als derde afbeelding dit plaatje tegen. De man staat er gekleurd op in Spanje!


VI.nl, 29 december 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!