Perugia heeft een nieuwe vrouw gevonden!


Ja hoor, daar is ie weer: Luciano Gaucci, voorzitter van de gekste club van Italië, Perugia. In zijn nimmer aflatende queeste naar een vrouwelijke speelster voor zijn mannenelftal, is ie nu weer met Weltmeisterin Birgit Prinz op de proppen gekomen.

"Ik heb contact gehad met haar zaakwaarnemer, die me heeft verteld dat hij er voor zal zorgen dat ze bij ons komt spelen. Er zijn nu echter nog enkele complicaties. Maar ik ga ervanuit dat we haar binnenkort kunnen ontvangen."

Prinz maakte afgelopen zomer indruk als aanvaller van de Duitse nationale ploeg, die in de Verenigde Staten de wereldtitel veroverde ten koste van Zweden. Prinz maakte de winnende goal en werd maandag voor haar prestaties bekroond met de titel Beste Voetbalster ter Wereld. Op dit moment staat ze onder contract bij de Duitse profclub FFC Frankfurt.

In tegenstelling tot vorige namen waar Gaucci mee schermde, zoals de Zweedse voetbalsters Hanna Ljungberg en Victoria Svensson, lijkt nu ook de speelster in kwestie de geruchten te bevestigen. "Ja, ik heb een aanbieding. Ik overweeg om te tekenen," aldus de 26-jarige Prinz in de Duitse krant Bild.

Als het allemaal doorgaat, zal zij de eerste vrouw worden die in een professionele mannencompetitie gaat spelen. "Ze zal niet meteen 90 minuten voetballen, maar regelmatig invallen," verklaarde haar manager Rink.

Gaucci is weer zeer in zijn nopjes: "Die FIFA-prijs is de bevestiging dat we de beste hebben gekozen. Bovendien is ze erg mooi, en heeft een prachtig figuur."

Hij ziet nog steeds geen belemmering om een vrouw tussen de mannen te laten spelen, ook niet nadat een vrouwelijke speelster onlangs werd uitgesloten van de Italiaanse (mannen-)amateurcompetitie. "Ze is gewoon inwoonster van een EU-lidstaat, dus er bestaat geen enkele regel die dit kan verhinderen."

Update: het bericht was de deur nog niet uit, of VI.nl bericht dat de FIFA het snode plan van Gaucci al bij voorbaat afgekeurd heeft. Vrouwen mogen niet met mannen voetballen, tenminste, niet als ze ouder dan 12 zijn.

Heh heh, weten we dat ook weer. Kunnen we nu weer overgaan tot de echt belangrijke sportzaken (ahum).

Zie ook:

Perugia heeft géén vrouw gevonden!
Perugia heeft een vrouw gevonden!
Perugia zoekt vrouw (liefst een grote)

Staat Bouma haar straks flink te dekken?

Qua uiterlijk zou ze niet eens zo opvallen tussen de Italiaanse mannen, die Prinz (niet lullig bedoeld )


VI.nl en SI.com, 16 december 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!