Voorzitter speelt coach vermomd als fotograaf


Dimitri Piterman blijft de gemoederen bezighouden in Spanje. De Amerikaan van Oekra´ense origine kocht zich in bij Racing Santander, werd gelijk voorzitter en even later ook ongediplomeerd coach.

In het duel met Osasuna mocht Piterman van de Spaanse voetbalbond vanwege het ontbreken van de vereiste papieren niet plaatsnemen op de bank van zijn club. Maar Piterman zou Piterman niet zijn als hij daarvoor geen oplossing vond.

De excentrieke alleskunner heeft namelijk een hekel aan het lijdzaam toezien vanaf de tribune. En dus meldde hij zich aan als fotograaf voor de Racing-website en nam hij gehuld in een oranje hesje alsnog plaats langs de lijn in Pamplona.

Ondanks Piterman's aanwijzingen en vele telefoontjes naar stroman Cuchi Cos op de bank, ging Racing hard onderuit. De uiterst aanvallende 4-2-4 variant - "Dan hoeven de spitsen niet zo veel te lopen" - werkte niet. Osasuna won met 3-1.

El Presidente

Vreemd genoeg konden wij op de Santander-website geen werk van "fotograaf" Piterman vinden Wel dit plaatje van Piterman zelf.


VI Planet, 27 januari 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!