Stront aan de knikker in Amazonedorp


Een bal in de verkeerde tuin heeft een voetbalploeg samengesteld uit advocaten, artsen en een politieman een ritje naar de cel gekost. De hele ploeg werd gearresteerd door de militaire politie. De eigenaar van de tuin kon de overlast niet langer tolereren.

Het slachtoffer - Rosemeire Conçeizão - is dan ook maar niet zomaar iemand. Zij is de president van de rechtbank in Porto Velho, een plaatsje in het Amazonegebied in de Braziliaanse regio Rondonia. De edelachtbare heeft genoeg van de verbale overlast (grof taalgebruik op het naastgelegen veld) en van de vernielingen van kwetsbare sierobjecten in haar patio door de afzwaaiers van de voetballers.

Officieel luidt de aanklacht 'verstoring van de openbare orde en het schade toebrengen aan privébezit'. Na het aanhoren van de beschuldiging werden de voetballers weer vrijgelaten. Bang voor vervolging lijken de zondaars niet. "Iedereen houdt van voetbal in deze wijk en pas sinds de president van de rechtbank er is komen wonen, is er geklaag," aldus een van opgepakte spelers.

Pittoresk plaatje van Porto Velho

Het moet natuurlijk geen potje worden in Porto Velho


VI.nl, 30 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!