"Schumi's" verbouwen supersnel VIP-room


Formule 1-coureur Michael Schumacher heeft het binnenhalen van zijn zesde wereldtitel in Japan op originele wijze gevierd: door samen met zijn broer Ralf een VIP-room compleet te slopen.

Er werd met flessen drank gestrooid, Ralf smeet een tv door een raam en Michael reed gehuld in het shirt van Olivier Panis rond in een gekaapte vorkheftruck. Ook werkte hij een koelkast tegen de vloer.
"Ze gingen compleet door het lint. Het leek wel een oorlogsgebied," aldus een ooggetuige.

Tijdens de Grand Prix-race eerder op de dag was Ralf nog woedend geweest op zijn oudere broer, toen die hem bijna van de baan af drukte. Na de finish besloot het tweetal om het uit te praten onder het genot van een drankje.

"Die drankjes werden al gauw naar elkaar toe gegooid," aldus de getuige. "Daarna pakte Michael, die met een grote sigaar in z'n mond liep, een televisietoestel en overhandigde dat aan Ralf. Die smeet hem pardoes het raam uit. Vervolgens grepen Michael en Olivier Panis een paar tafels en stoelen, en die gingen ook tegen het raam."

Inmiddels was Ralf in een geleende BMW gestapt en bood de rest een ritje aan naar het hotel. Maar Michael trok hem achter het stuur vandaan en ging er zelf zitten, zonder weg te rijden overigens.

Na afloop hadden schoonmakers uren nodig om de troep op de ruimen. De race in Suzuka staat er bekend om dat de coureurs wel vaker wat ontspannen aan het eind van het Grand Prix-seizoen, maar verder dan het elkaar besprenkelen met wat water kwam dat tot nu toe niet.

...de vorkheftruck... ...de koelkast...
...het raam... ...het stralende middelpunt...

De Schumachers vieren een feestje


The Sun, 13 oktober 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!