Schumacher geklopt door vliegensvlugge tegenstander


Wereldkampioen Michael Schumacher verliest niet vaak en niet graag, maar met zijn nederlaag donderdag op het Italiaanse vliegveld Baccarini kon de Duitse formule-1-coureur goed leven. De piloot van Ferrari moest zijn meerdere erkennen in een straaljager van de Italiaanse luchtmacht. De Eurofighter Typhoon won twee van de drie races.

De Ferrari van Schumacher won nog wel de wedstrijd over 600 meter, maar bij de iets langere afstanden (900 en 1200 meter) moest hij voorrang verlenen aan de straaljager, bestuurd door de voormalige Italiaanse astronaut Maurizio Cheli.

De Typhoon, die alleen de eerste 400 meter op de grond kan blijven, startte op de startbaan en de Ferrari reed op een asfaltweg naast de baan. In de stromende regen keken duizenden mensen toe. "Het was een interessant experiment," vond Schumacher.

De Ferrari (F2003-GA) heeft een maximumsnelheid van 369 kilometer per uur. De jet kan een topsnelheid van 2450 kilometer per uur bereiken. De Italiaanse bolide woog donderdag 600 kilo, terwijl de straaljager 21.000 kilo's telde.

Dit soort berichtjes zijn hier op de redactie goed voor een halve dag discussie

Ehh...dus die straaljager won de 900 meter-race, maar toch werd de 1200 meter-race nog gereden? Hielden ze nog rekening met een onverwachte eindsprint van de Ferrari of zo?

Enne...die straaljager kan alleen de eerste 400 meter maar op de grond blijven, terwijl alle drie de races meer dan 400 meter waren? Dus die kist zat al lekker tussen de wolken aan het eind? Hoe kon hij de finishlijn dan nog zien?

Of nemen we het nu allemaal iets te serieus?


Nu.nl, 11 december 2003

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!