Beckham's Haar, deel zoveel


Het nieuwe kapsel van David Beckham heeft tot veel commotie geleid in Engeland. Moeders zijn bang dat hun zoontjes thuiskomen met een zelfde soort hanenkam. Veel Britten vragen zich af of de middenvelder vandaag tijdens de oefeninterland tegen Mexico nog wel de aanvoerdersband moet dragen. Beckham snapt niets van de nationale discussie over zijn haardracht.
"Als ik het maar mooi vind," zegt hij over zijn kapsel dat lijkt op dat van Robert de Niro in de film Taxi Driver.

De acteur had toen op zijn hoofd alleen een dikke streep haar. Volgens Beckham heeft zijn kapsel niet tot problemen geleid met bondscoach Sven Erickson en zijn trainer Ferguson bij Manchester United.
"Sven zei: 'Iedereen praat over je haar, wat is er eigenlijk mee?' Alex Ferguson heeft nog nooit gezegd hoe ik er uit moet zien."

Vorig jaar kwam Beckham ook al in het nieuws door zijn haardracht. Hij betaalde de kapper toen duizend gulden om zich te laten kaalscheren.

Een Thaise fan van Manchester United heeft de uitspraak dat voetbal religie is letterlijk genomen. De man, een beeldhouwer, heeft een gouden beeldje van United-ster David Beckham geplaatst. Met instemming van de abt komt de sculptuur in de boeddhistische Pariwas-tempel in Bangkok te staan, zo bericht de Britse krant The Times.

Sommige monniken gruwen van het 30 cm hoge beeldje waarvoor hun tempel zelfs 55.000 gulden betaalde. Abt Chan Teerapunyo spreekt echter vergoeilijkend over 'meegaan met de moderne tijd en het openen van onze geesten'.

Het is niet uitgesloten dat het Thaise ministerie van Religie ingrijpt. Dat gaat binnenkort het beeldje van de Britse glamourboy nog eens goed bekijken.


Algemeen Dagblad, mei 2001

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!