Het einde van Beckham's gouden lokken


Het kostte een slordige 1000 gulden, maar daarvoor heeft David Beckham ook wat: een bijna kale kop waarvan de 20.000 toeschouwers in het Filbert-stadion zich rot schrokken. Zijn afgeschoren blonde lokken deden bijkans nog meer oeh's en ah's weerklinken dan het doelpunt dat hij maakte.
"I am the Res-hair-ection", kopte The Sun.

De ster van Manchester United, nooit vies van een publiciteitsstunt, was al zijn volgelingen meer dan zat.
"Er kwamen veel te veel dubbelgangers van mij. Overal waar ik ging, zag ik mijn eigen kapsel," verklaarde hij zijn actie.

De Engelse tabloids hadden al eerder lucht gekregen van Beckham's uitstapje naar de kapper. Wat hij kon laten doen met zijn haar werd maar meteen gebombardeerd tot voorpaginanieuws. Computergrafieken showden hoe zijn kapsel er uit zou kunnen zien.

Beckham hield de roddelpers en zijn fans na zijn bezoek aan de kapper nog even in spanning. Daags voor het duel met Leicester City liet hij zijn baseball-pet op en zaterdag tijdens de warming-up bleef zijn geheim verborgen onder een witte, wollen muts.
Voor de wedstrijd moesten de toeschouwers nog even hebben gedacht dat Roy Keane het veld op kwam, zozeer leek hij op zijn teamgenoot.

Kappersadvies had de voetbalvedette ingewonnen bij zijn modebewuste vrouw, Spice Girl Victoria Adams. Dat Posh Spice niet op een penny meer of minder kijkt, blijkt uit het prijskaartje van haar 'haarstylist' Tyler (Vidal Sasoon): manliefs gemillimeterde lokken kostten bijna 1000 gulden.

De vraag is of Beckham's vrouwelijke fans net zo blij zijn met het nieuwe uiterlijk van hun idool als hij zelf. En of de voetballer nu net zoveel navolgers krijgt als vr zijn actie.

Zeker is dat de kappersbranche niet blij is met zijn fashion-statement. Gel-fabrikant Brylcreem onderhandelde dezer dagen met de voetballer over een nieuwe sponsor-overeenkomst van 14 miljoen gulden. Het is nu onzeker of de deal doorgaat.
Kapsalons vrezen miljoenen verlies te lijden. Aan een kopie van Beckhams oude haardracht verdienden zij zo'n 200 gulden, aan scheren slechts 20 gulden. "This is a disaster for hairdressers!" riep n van Engelands bekendste kappers uit.


Algemeen Dagblad, 20 maart 2000

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!