David Beckham als studie-object


De Beckham-gekte in Engeland neemt bizarre vormen aan. Studenten van de Staffordshire-universiteit in Stoke kunnen nu een vak volgen waar de sterspeler van Manchester United centraal staat. Zo kunnen de studenten verhandelingen schrijven over zijn kapsel en zijn rode kaarten.

"De cursus probeert de invloed van Beckham te verklaren", zegt professor Ellis Cashmore. "Hij is het icoon der iconen geworden. Niemand vertegenwoordigt onze tijd beter dan David Beckham."
De cursus, Football Culture geheten, is razend populair. Honderden studenten willen zich inschrijven voor het vak waar onder meer de culturele importantie van Beckhams kapsel en het huwelijk met Victoria 'Posh Spice' Adams wordt besproken.

Naast de studie over Beckham moesten de studenten ook aandacht besteden aan sportsociologie, sportbusiness en sportmerchandise.
"Het is niet voor fans," zegt Cashmore. "We gaan niet de persoon Beckham promoten. We zullen ons toeleggen op de vraag waarom hij zo'n belangrijke figuur is. Hij is goed getrouwd, ziet er goed uit en is een meer dan behoorlijke voetballer. Maar je hebt meer van zulke voetballers, en die spraken nooit zo tot de verbeelding."

(Het is ons niet bekend wat er met de cursus is gebeurd nu Beckham zijn haar afgeschoren heeft - SporTHumoR-redactie)


Algemeen Dagblad, 30 maart 2000

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!