Gratis Mexicaanse snacks voor alle toeschouwers


De steenrijke, excentrieke eigenaar van de Dallas Mavericks, Mark Cuban, heeft opnieuw voor commotie gezorgd in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Dit keer kreeg hij na een stunt met Mexicaanse snacks een schorsing van twee wedstrijden en een boete van bijna 25.000 gulden opgelegd.

Cuban zorgde bij de wedstrijd tussen de Mavericks en de Cleveland Caveliers voor een turbulente slotfase. De internetondernemer betrad het speelveld op het moment dat zijn team op 98 punten stond en beloofde alle toeschouwers een gratis maaltijd in een Mexicaans fastfoodrestaurant als de Mavericks de 100-puntengrens zouden passeren.

In de heksenketel die ontstond, won het thuisteam de wedstrijd met 102-81. Gevolg: gratis 'chalupas' (Mexicaanse snack) voor de supporters en een nieuwe boete voor Cuban.

Inmiddels heeft de voorzitter van de Mavericks dit seizoen al bijna 900.000 gulden aan boetes moeten betalen.
Alleen al in januari was Cuban ruim 600.000 gulden kwijt voor het beledigen van enkele NBA-officials. Cuban accepteerde zijn laatste straf schouderophalend. Hij bedankte de NBA voor de gratis publiciteit die zijn club voor de affaire kreeg.


Algemeen Dagblad, 19 februari 2001

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!