Team-manager roept verkeerde Harris op


De Nederlandse basketbalploeg is zonder Sidmill Harris afgereisd naar Razgrad voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. De 18-jarige Amsterdamse guard was op het laatste moment toegevoegd aan de selectie als vervanger van de geblesseerde Hein Gerd Triemstra. Desalniettemin schitterde hij zondag op Schiphol door afwezigheid.

Voor de geplaagde bondscoach Maarten van Gent kon dit er ook nog wel bij. Zijn mond viel helemaal open toen de manager, die de afspraak vrijdag zelf met de speler had gemaakt, Harris had gebeld. Uit bed, zo bleek.
De jonge international zei helemaal van niets te weten en dat de ploegleiding waarschijnlijk zijn broer aan de lijn had gehad. Harris voelde er ook niets voor om op stel en sprong naar het vliegveld te komen.

Van Gent heeft in Razgrad nu nog maar negen basketballers tot zijn beschikking. Officieel moeten er echter tien namen staan op het wedstrijdformulier. Afhankelijk van de hoogte van de boete voor dat vergrijp, wordt besloten of een andere vervanger wordt overgevlogen.


Telegraaf, 21 januari 2001

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!