Duitse Polizei zoekt Srilankaanse 'handballers'


De Duitse politie is op zoek naar een groep Srilankanen die zich, vermomd als handbalploeg, toegang tot het land heeft weten te verschaffen en sindsdien spoorloos is.

De trip, die betaald werd door de Duitse belastingbetaler, maakte onderdeel uit van een sport-uitwisselingsprogramma. Aanvankelijk leek alles in orde, totdat de Aziatische gasten een serie wedstrijden moesten spelen. Tegen zelfs de allerlaagst geklasseerde Duitse amateurteams werd niet één doelpunt gescoord.

Dus werden er wenkbrauwen gefronst, en na een telefoontje naar Srilankaanse Ministerie van Sport bleek dat Sri Lanka helemaal niet over een nationaal handbalteam beschikt. De ontdekking kwam te laat: alle 23 'handballers' waren inmiddels hun hotel in Wittislingen ontvlucht en lieten de rest van het programma verder voor wat het was. Ook de man die zichzelf voor coach uitgegeven had, was nergens meer te bekennen.

Er werd alleen nog wat vuile was gevonden en een briefje, waarop stond dat ze naar Frankrijk vertrokken waren. Douanebeambten wisten zich echter te herinneren dat de groep naar Italië uitgezwaaid hadden.

Wie niet sterk is in handbal, moet slim zijn

Het 'team', gefotografeerd voor aanvang van één van hun doelpuntloze wedstrijden


Ananova, 28 september 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!