Studentengrap cum laude geslaagd


Al 121 jaar bestaat er een grote rivaliteit tussen de studenten van de Yale-universiteit en de studenten van de Harvard-universiteit in de Verenigde Staten. Door middel van het uithalen van studentengrappen probeert elke generatie zich legendarisch te maken. Dat is op 20 november weer prachtig in de verf gezet bij de jaarlijkse American Football-wedstrijd tussen de beide Ivy League-universiteiten. Yale was dit jaar gastheer voor het sportief treffen.

Studenten van Yale trokken Harvard-supporterstruien aan en deden zich voor als leden van het Harvard-aanmoedigingsteam. Op de tribunes van het sportstadion deelden ze aan de bezoekende supporters uit Harvard witte en rode papieren uit. Aan de Harvard-supporters werd verteld dat ze samen de woorden "GO HARVARD" zouden vormen.

De tweede speelhelft was net begonnen toen de initiatiefnemers van Yale, geschminkt in het rood en wit, tot de actie overgingen. Ze moedigden de Harvard-supporters met megafonen aan om de bladen in de lucht te steken. Daardoor verscheen de echte boodschap: "WE SUCK"!

Missie geslaagd voor gastheer Yale. Het is overigens niet de eerste keer dat deze studentengrap wordt uitgehaald. Meer dan 40 jaar geleden werd er al iets soortgelijks gedaan bij een nationale American Football- wedstrijd in Minnesota tussen de toenmalige topclubs Minnesota Golden Gophers en de Washington Huskies.

WE SUCK...en dat geldt ook de beveiliging van die website

De bedenkers van de actie hebben er ook een ludieke site bij gemaakt, maar let op! Precies tijdens het schrijven van dit berichtje (donderdagmiddag 14.45 uur) verscheen er een hinderlijk waarschuwingsvenstertje met "Go Virginia Tech!" dat je niet weg kunt klikken. Je kunt de site dus momenteel niet normaal bekijken. Gehackt? Wie zou daar nou achter zitten...

Update 16.10 uur: De webmaster is wakker geworden. Je kunt weer veilig surfen.


Het Laatste Nieuws, 30 november 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!