Zimbabwe betrapt El Salvador op nep-elftal


"EÚn van de grootste gevallen van bedrog in de geschiedenis van het voetbal," zo noemde de Zimbabwaanse krant The Herald de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Zimbabwe en El Salvador.

Het nationale elftal van El Salvador bleek namelijk niet het echte elftal van El Salvador te zijn. De ploeg die aantrad tegen het Afrikaanse land was een mengeling van spelers zonder club en spelers die bij allerlei verschillende clubs speelden.

"Dit is een ernstige zaak," vindt de voorzitter van de voetbalbond van El Salvador, Humberto Torres. Volgens hem had het elftal inderdaad niet mogen aantreden. "Dit kan ons problemen opleveren bij de FIFA als ze geloven dat wij het team toestemming hebben gegeven om de interland te spelen. Dat was niet het geval."

"We wisten dat het clubteam Isidro Metapan in Zimbabwe op oefenstage ging, maar het was geenszins de bedoeling dat die onder de nationale vlag gingen spelen."

En de uitslag? Een walk-over zou je zeggen, maar nee: de 'Mighty Warriors' van Zimbabwe kwamen tegen het Salvadoriaanse bierelftal niet verder dan 0-0.

In El Salvador is dit schandaal inmiddels "Zimbabwe-gate" gaan heten (geen geintje)

Het Úchte nationale elftal van El Salvador...hopen we...


FOK! en ATL World Cup Soccer, 9 januari 2004

vorige anekdote index anekdotes volgende anekdote


Me Likey! Sharennnn!